Stripboek

Amsterdam 2057

We zijn een samenwerking aangegaan met de Amsterdamse graphic novel-schrijver Jan Cleijne en zijn uitgever Scratch Books om een futuristische verbeelding van een sociaal inclusief en ecologisch duurzaam Amsterdam te creëren. Het project zal een encyclopedie bevatten die gedetailleerd uitlegt hoe deze futuristische stad werkt en hoe deze eruit ziet. Wat zijn de vertellingen, de wetten, het beleid en de technologieën die het duurzaam en inclusief maken? Hoe ontstonden deze? Ook zal het een graphic novel bevatten over een Amsterdamse familie. Het verhaal laat de beperkingen van controle zien en de kracht van onverwachte tragische gebeurtenissen.

Storytelling & Onderzoek

Academie voor Stadsastronauten

De Academie voor Stads-Astronauten (ASA) is een project van Monnik in samenwerking met schrijver en theatermaker Marjolijn van Heemstra. Samen onderzoeken we hoe we op aarde kunnen leven en denken als astronauten, namelijk door een planetair bewustzijn te ontwikkelen. Dit doen we door nachtwandelingen te organiseren, onderzoek te doen en door de verhalen te vertellen.

Subjectieve Stadsgids

Tokyo Totem

We leven in een wereld die steeds meer verstedelijkt en het is lastig om je weg te vinden in een stad. Tokyo Totem is een subjectieve gids. Deze is bedoeld om je te helpen navigeren door een van de grootste metropolen in de wereld op een manier die zowel avontuur als een gevoel van verbondenheid oproept. Die gids onderzoekt ons thuisgevoel en hoe dit wordt beleeft in de grootste stad ter wereld.

Tentoonstelling

Werkplaats voor de Nieuwe Wereld

Werkplaats voor de Nieuwe Wereld was een tentoonstelling die Monnik maakt voor Bureau Europa (2015). De tentoonstelling toonde Monnik's onderzoek naar hoe de toekomst van werk onze fysiek en sociale omgeving vorm geeft. Maar ook hoe in politieke keuzes rondom de toekomst van werk de mogelijkheden voor een duurzame en inclusieve wereld besloten liggen.