đź‘‹ Kom met ons mee!

Op 01 05 02021 lanceren wij, Christiaan en Edwin, een wekelijkse nieuwsbrief en online community voor langetermijndenken. Vol historische denkkaders, toekomstscenario’s en speculatieve verbeelding. Elke week zullen we met jullie delen wat we lezen, welke trends en ontwikkelingen ons bezig houden en welke toekomsten we voor ons zien. Van provocerende blurbs en doorwrochte artikelen tot inspirerende beeldessays. Kortom; we willen jullie meenemen in het duiden van Het Lange Nu.

Beste tijdreiziger,

We leven in een snel veranderende samenleving. Alles onder onze voeten verschuift. De toekomst vermengt zich met het verleden. En iedereen is opeens tijdsreiziger. Het is een verwarrende aangelegenheid waarin nieuws, sociale media en borrelpraat ons niet verder helpen. Het wordt tijd om de waan van de dag achter ons te laten en thuis te komen in Het Lange Nu. Het Lange Nu is eigenlijk het tegenovergestelde van de waan van de dag. Het is een tijdsbesef dat decennia, eeuwen en zelfs millennia omspant. Een zienswijze die erkent dat veel van de trends en ontwikkelingen die onze levens nu vormgeven ouder zijn dan wijzelf. Het Lange Nu gaat dus over langetermijndenken en over uitzoomen. Uitzoomen niet om te ontsnappen uit de alledaagse realiteit maar om deze beter te begrijpen, zodat we betere beslissingen kunnen maken en onze gezamenlijke toekomst geĂŻnformeerd en geĂŻnspireerd vorm kunnen geven. Het Lange Nu is volgens ons vooral een cultuurverandering. Een manier van denken en doen die ons kan wegleiden van de dagelijkse tweetstorm, de 24-uur nieuwscyclus, de kwartaalcijfers en de vierjarige verkiezingslogica. Schrijf je in en word Chrononaut. Dan helpen we elkaar om thuis te komen in Het Lange Nu en koers te zetten naar een toekomst die de moeite waard is.

Wie zijn De Chrononauten?

Christiaan Fruneaux

Christiaan Fruneaux

Romanticus, tijdsreiziger, schrijver, vader. Lang voordat Christiaan toekomstdenker werd studeerde hij geschiedenis. Ook werkte hij achter de bar, richtte wat bedrijven op, en stichtingen, en reisde rond. Nu probeert hij samen met Edwin de wereld te laten langetermijndenken. Een vaardigheid op het snijvlak van feit en fictie. De toekomst kan je namelijk niet opmeten, berekenen of met sondes verkennen. Daarom is verbeelding essentieel. In alle aspecten. Overal. Sowieso. đź––

Edwin Gardner

Edwin Gardner

Nerd đź‘ľ xennial, beelddenker, dyslecticus, autist en plus-papa. Edwin wilde ooit Indiana Jones worden en de TU Delft heeft geprobeerd een architect van hem te maken (spoiler: is niet gelukt). Wel bouwde hij heel wat websites, werkte bij Archis/Volume, schreef (o.a.) over architectonische intelligentie en tekende legio toekomstscenario's in de futurologie studio die hij een klein decennium geleden oprichtte met Chris.

Jij?

Jij?

We zijn nieuwsgierig naar wie er onderdeel van onze club willen worden, wat jullie bezig houdt en waar jullie meer over willen weten, over willen nadenken en in gesprek willen. Schroom niet en laat het ons weten.

#build-in-public 🏗️

We hebben grootse plannen, maar we beginnen vanaf scratch. We willen onze overwegingen, twijfels en zoektocht niet achter de schermen houden, maar graag met jullie delen en jullie uitnodigen om met ons mee te denken. Daarom doen we dit en publique, of Build-in-Public zoals ze dat in start-up land noemen.

#01 Waarom ons grote plan voor 2021 een nieuwsbrief is

OK, here goes. Wij, Christiaan en ik (samen Studio Monnik), hebben een groots plan dit jaar: We willen voor het einde van 2021 een wekelijkse nieuwsbrief sturen die minimaal 5000 abonnees bereikt, waarvan 10% betaalt. Waarom? Dat leggen we hier graag uit.