Blog

Meer weten over onze manier van toekomstdenken? In onze blogs nemen we je hierin mee.

#01 Waarom ons grote plan voor 2021 een nieuwsbrief is

OK, here goes. Wij, Christiaan en ik (samen Studio Monnik), hebben een groots plan dit jaar: We willen voor het einde van 2021 een wekelijkse nieuwsbrief sturen die minimaal 5000 abonnees bereikt, waarvan 10% betaalt.

Toekomstscenario als vertrekpunt voor visievorming in de onderwijssector

De PO-Raad liet de futurologen van Studio Monnik een disruptief onderwijsplatform ontwikkelen om onderwijsprofessionals te helpen nadenken over de gevolgen van vergaande digitalisering.

Deze vijf stappen maken jouw organisatie toekomstproof.

Is toekomstbestendigheid ook een van de speerpunten van jouw organisatie? Met deze methode bereid je je in vijf simpele stappen voor op toekomst!

Moet je wel voor eeuwig willen leven?

Amsterdam, 08-03-2100. Ik sla af naar de Wibautstraat en wordt bijna overhoop gereden door een zelfrijdend cafe. Je zou toch denken dat die problemen inmiddels uit het systeem zouden zijn gehaald.

Deze vier trends zullen de toekomst van onderwijs bepalen.

Om goed voorbereid te zijn op de toekomst van het onderwijs zetten we in dit artikel de vier belangrijkste trends op een rijtje.

Tokyo Totem

Tokyo Totem

We leven in een wereld die steeds meer verstedelijkt en het is lastig om je weg te vinden in een stad.

De Groene Amsterdammer: verlichting?

De Groene Amsterdammer: verlichting?

Dat wat buiten de mens ligt is in onze humanistische cultuur uit het zicht geraakt – het verlies van de sterren getuigt daarvan. Het is tijd om onze verlichting te begrenzen; onze nauwe blik functioneert niet meer.

Amsterdam 2057

Amsterdam 2057

We zijn een samenwerking aangegaan met de Amsterdamse graphic novel-schrijver Jan Cleijne en zijn uitgever Scratch Books om een futuristische verbeelding van een sociaal inclusief en ecologisch duurzaam Amsterdam te creëren.