NEEM CONTACT OP
info@monnik.org
Christiaan +31 (0)6 434 97 080
Edwin +31 (0)6 144 525 61

KOM LANGS
Tolhuisweg 1
1022 BC Amsterdam
Nederland
(kaart)

Wij zijn toekomstdenkers.

In de wereld van vandaag is verandering de enige constante. Dit biedt kansen voor de wereld van morgen.

Wij bestuderen het verleden, interpreteren hedendaagse trends en creëren onderbouwde en inspirerende toekomstscenario’s. We maken de toekomst, die nu nog vaak voorbij de horizon blijft liggen, voorstelbaar en werkbaar. Zo bieden wij de informatie en de inspiratie die nodig is om innovatieve keuzes te maken.

De beste manier om de toekomst te voorspellen, is door hem zelf vorm te geven.

Monnik: de toekomst in kaart.

Wie wij zijn

Monnik is een creatieve denktank die u en uw organisatie helpt de toekomst vorm te geven. We doen grensoverschrijdend onderzoek naar langlopende trends. Zo bouwen we aan een toekomstverbeelding die inspireert en informeert. Een stevige fundering voor het maken van innovatieve keuzes. Want door na te denken over morgen, kan je vandaag vol zelfvertrouwen handelen.

Wat wij bieden

- Inzicht in trends
- Onderbouwde scenario’s en toekomstverhalen
- Hulp bij het maken van innovatieve keuzes

Samen maken we de toekomst.

Hoe wij doen

Aan de basis van onze inzichten ligt het World Tree Model, ons historisch-futuristische denkraam. Vervolgens gebruiken we het Impact Grid om de voor u relevante trends en hun implicaties in kaart te brengen. Op basis hiervan formuleren we gezamenlijk uw volgende stappen. Onze futuring toolkit stelt u in staat om nieuwe wegen te verkennen en innovatieve keuzes te maken.

Christiaan Fruneaux (1976)

Als een van de oprichters van Monnik specialiseert Christiaan zich in maatschappelijke trends op de lange termijn (en opkomende trends) en scenario-ontwikkeling. Hij ziet zichzelf als schrijver, reiziger en ondernemer. Eerder heeft hij Partizan Public en Studio Beirut helpen oprichten. Hij studeerde Modern Asian Studies aan de Universiteit van Amsterdam en hij woonde en werkte in Jakarta, Beirut, Damascus en Tokyo.

Edwin Gardner (1980)

Als een van de oprichters van Monnik specialiseert Edwin zich in technologische ontwikkelingen en de manier waarop deze de maatschappij beïnvloeden, van ruimtelijke inrichting tot social engineering. Hij heeft gewerkt als redacteur, ontwerper, stedelijk onderzoeker en theoreticus voor Archis/Volume en Partizan Public. Hij studeerde architectuur aan de Technische Universiteit in Delft en was een fellow aan de Jan van Eyk Academie. Hij woonde en werkte over de hele wereld, van Tokyo tot aan Istanbul.

Onze methodologie

Kom meer te weten over ons onderzoekskader en onze aanpak.